SPECIAL OFFER: Only $69 for access to everything in OSTraining for 1 year! You save $75!  1
Join today and get access to 1,000's of books and videos. Learn WordPress, Drupal, Magento, Joomla and more! Sign up today!

JCE destroying formatting

3 years 8 months ago #125938 by savethefrogs
JCE destroying formatting was created by savethefrogs
When I am editing an article, if I cut then paste text, all the formatting and all the links get destroyed when I paste, meaning I have to re-format and re-link everything. How can this be avoided?
Thanks, Kerry

This image is hidden for guests.
Please log in or register to see it.

Please Log in to join the conversation.

3 years 8 months ago #125940 by Valentin
Replied by Valentin on topic JCE destroying formatting
Hi Kerry,

May you share an screenshot displaying the copy and pasted text to see the difference?

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

3 years 8 months ago #125941 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Please Log in to join the conversation.

3 years 8 months ago #125945 by Valentin
Replied by Valentin on topic JCE destroying formatting
From where are you copying the text? i.e. from a Word document (?)

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

3 years 8 months ago #125948 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
It's all happening within JCE, right in the editor.

Please Log in to join the conversation.

3 years 8 months ago #125950 by Valentin
Replied by Valentin on topic JCE destroying formatting
Sorry for not being clear.

1) You're copying text from somewhere outside your site, right?
2) Then, you paste that text in JCE editor, and the format is missing.

May you elaborate 1) please.

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

3 years 8 months ago #125952 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
Hi Valentin.
When I already havr the formatted text in JCE and want to move it elsewhere in the same article, say below a photo that it started out above, I highlight it, cut or copy it, then scroll elsewhere in that same article to paste. The result is stripped formatting as my screenshot shows. Also, as I posted a couple weeks ago, cut/copy/paste of an image yields nothing but alt text. I am guessing it is a related issue as i have to assume that most Joomla users can cut/copy/paste text and images with no problem.

Please Log in to join the conversation.

3 years 8 months ago - 3 years 8 months ago #125953 by Valentin
Replied by Valentin on topic JCE destroying formatting
That's interesting and sounds like you are pasting the text without format.

I remember you had problems moving the location of images within JCE before.

May you try copy-paste using these buttons from the JCE editor?

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126047 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
Hi Valentin,
When I use the copy paste button the paste does nothing at all.
Kerry

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126058 by Valentin
Replied by Valentin on topic JCE destroying formatting
Hi Kerry,

May I have access to take a look? Currently, when I go to the backend I got:

Your IP has been blocked due to suspicious activity being detected as originating from your IP address.


Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126062 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
I have this mostly figured out now:

JCE wrote me and said:
"This appears to be caused by OSEmbed, as when it is disabled, cut/copy/paste of images works as expected.
Please note the instructions for OSEmbed and JCE shown in the warning message are incorrect. They have been updated here - www.alledia.com/docs/osembed/jce/ "

I went to my JCE profiles and confirmed that my iframe setting is as it instructs in the above link.

Then I went to the plugin "Content - OSEmbedContent" and disabled it.
Now cutting and pasting text and images works just fine.

So my question is how can I use OSEmbed with JCE? Can you all fix the OSEmbed bug if it is a bug?
Thanks, Kerry

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126066 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
Hi Valentin,
I have whitelisted your IP and so has my hosting service. I'm not sure why your IP is still being blocked, or what to do about it.

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126069 by Valentin
Replied by Valentin on topic JCE destroying formatting
Go to Extensions > Plugins > "System - OSEmbedPreview Pro"
Disable that plugin

See if makes a difference

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126077 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
I disabled "Content - OSEmbedContent" but left "System - OSEmbedPreview Pro" on and my formatting problem is fixed. However I assume my OSEmbedding abilities are now dead.

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126079 by Valentin
Replied by Valentin on topic JCE destroying formatting
That's interesting since "Content - OSEmbedContent" is executed in frontend only.
"System - OSEmbedPreview Pro" is executed in the editor, and my guess tells me that could be the root cause.

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126085 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
Hi Valentin.

Indeed now my OSEmbed is failing to display, e.g. the YouTube video on:
www.savethefrogs2.com/countries/ecuador/...s/suchipakari-video/

How can I use OSEmbed now that I need it disabled for my JCE to function properly?
Thanks, Kerry

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126093 by Nick
Replied by Nick on topic JCE destroying formatting
Hi Kerry,

Please use the full YouTube URL, rather than the shortened version (e.g. youtu.be/ )

Let us know if that works for you.

Kind regards,
Nick

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126095 by savethefrogs
Replied by savethefrogs on topic JCE destroying formatting
Hi Nick,
That fixed it.
Thanks, Kerry

Please Log in to join the conversation.

3 years 7 months ago #126096 by Nick
Replied by Nick on topic JCE destroying formatting
You're very welcome, Kerry! :)

Cheers,
Nick

Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining

Please Log in to join the conversation.

Join today and get access to 1,000's of books and videos. Learn WordPress, Drupal, Magento, Joomla and more! Sign up today!