SPECIAL OFFER: Only $69 for access to everything in OSTraining for 1 year! You save $75! 
Join today and get access to 1,000's of books and videos. Learn WordPress, Drupal, Magento, Joomla and more! Sign up today!

[Edit] tab fails to work on some nodes - Drupal 7.

5 years 7 months ago #123466 by BamaJohn
The [Edit] link/tab on the node view and text link on the content list will not open all nodes. Edit may work two or three times and then fail. The screen refreshes and the proper URL is shown but you remain in the normal node view. The other tabs work as expected - Manage Display, Outline, Track

I've searched and found that users without proper text format rights can cause this but that is not my issue as I experience the same issue as administrator and the site just developed this behavior. The only change I have knowingly made was to update Drupal to 7.42

Please Log in to join the conversation.

5 years 7 months ago #123485 by steve
Hi BamaJohn

In this situation, because it doesn't happen all the time, I'd try to look for a pattern:

- Does it happen only in a particular browser?
- Does it happen only on particular content types?
- Does it happen only to particular users?

If we can find a pattern, we can find a solution.

Please Log in to join the conversation.

5 years 7 months ago #123488 by BamaJohn
I just noticed that it may have been an issue with the auto URL configuration - path auto. I added a new content type but failed to assign a pattern for the path.

When viewing the node - it already had the URL - domainname/node/529/edit
rather than - domainname/Meeting/MarchWorkshop

I've added a pattern for Meeting and so far so good...

Please Log in to join the conversation.

5 years 7 months ago #123491 by steve
Yes, that will definitely do it. Good catch.

Let us know if this happens again.

Please Log in to join the conversation.

Join today and get access to 1,000's of books and videos. Learn WordPress, Drupal, Magento, Joomla and more! Sign up today!