Start Online Training

Get access to all our video classes and support. That's 1818 training sessions in Joomla, Drupal, WordPress, Coding and SEO.
Prices start only at only 25 USD per month

Testimonials

Testimonials OSTrainingIt's not often one pays for a service and is satisfied so quickly."

~ Wayne

 

Start a FREE 7 day trial! Get training videos and books, plus expert support:  

TOPIC: During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47764

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
When I enter localhost; it does not open same screen as in OSTraining manual.

Please, call me at 201-951-7221.

Thank you,
Leon
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47765

  • Nick
  • Nick's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 19347
  • Thank you received: 528
Hi and welcome, Leon!

Instead of localhost, try entering "127.0.0.1". Does that work better?

Kind regards,
Nick
Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47767

  • Nick
  • Nick's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 19347
  • Thank you received: 528
Hi Leon,

Actually, give the following download a try:
www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

It should fix the issue for you upon installing and then restarting WAMP.

Kind regards,
Nick
Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47783

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
https://127.0.0.1/ does not work
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47789

  • tessa
  • tessa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4073
  • Thank you received: 144
Hi Ivaks,

Sorry to jump in. I would like to help troubleshoot also.

Try installing the Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package.

www.microsoft.com/en-us/download/details...splaylang=en&id=5555

Seemed to be a fix for several in this similar situation.
Warm Regards,

Tessa Mero



Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47795

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
I did install. My concern right now is automatically asks for Explorer. Currently, I am using Chrome for most of my browsing needs. Should I select default?
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47796

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
I uploaded file. My localhost is not working and neither 127.0.0.1.
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47797

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
I tried to send .docx file; it was giving me warning. I zipped it.
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47798

  • tessa
  • tessa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4073
  • Thank you received: 144
Hi Ivaks,
I did install. My concern right now is automatically asks for Explorer. Currently, I am using Chrome for most of my browsing needs. Should I select default?
By default, each Internet browser will try and make itself your default browser. It’s just their way of trying to make sure you use them; but this can be quite annoying, just like someone who keeps ringing your doorbell and then running off. Here’s what you can do to make the reminders go away.
Start IE and refuse the offer for it to become your default browser. Click on the Tools button and choose Internet Options. Click on the Programs tab and then click on the check box labelled: “Tell me if Internet Explorer is not the default browser” so that the tick disappears. Click OK to save your options.
I uploaded file. My localhost is not working and neither 127.0.0.1.

Could you go to WAMP dock icon -> Apache -> Service -> Test Port 80

And tell me what it says?
I tried to send .docx file; it was giving me warning. I zipped it.

What Document and where are you sending it?
Warm Regards,

Tessa Mero



Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47801

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
Oops! This link appears to be broken.
Suggestions:
Go to localhost.­net
Go to localho.­st
Go to www.­local-­host.­net
Search on Google:


This appears in the browser window when I enter localhost
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47802

  • tessa
  • tessa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4073
  • Thank you received: 144
Hi Ivaks, I understand the issue.

Could you go to WAMP dock icon -> Apache -> Service -> Test Port 80

And tell me what it says?

Could you also try restarting your apache service?
Warm Regards,

Tessa Mero



Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47805

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
Your port 80 is actually used by:

Information not available <might be Skype>
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47806

  • tessa
  • tessa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4073
  • Thank you received: 144
Hi Ivaks,


Exit Skype or ANY programs you have running, Start Wamp again, then go to localhost.

Does that work?
Warm Regards,

Tessa Mero



Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47807

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
I modified httpd.conf file from Apache menu. I changed 3 locations from port 80 to port 8080. After that in the browser windows, I selected localhost:8080. It seems working. Let me know if you see any issue with this solution.

Thank you,
Leon.
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47808

  • tessa
  • tessa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4073
  • Thank you received: 144
Hi Ivaks,

You are able to connect to localhost using a different port because it is certain now that your port 80 was being used by another program. You could go around this by exiting that program, turning on Apache, then starting your other program again.

But your method will work too, but you would have to go to localhost:8080 each time.

Try to see if you can go to https://127.0.0.1 without having to type 8080?
Warm Regards,

Tessa Mero



Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47809

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
Hi T,
https://127.0.0.1 - does not work, but https://127.0.0.1:8080 - does work

Leon
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47810

  • tessa
  • tessa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4073
  • Thank you received: 144
Alright Ivaks,

Since you changed your port to 8080 you will have to access it that way.

Since your browser defaults to port 80, you won't be able to reassign it to go to 8080 without having to type that in.

There is a way around it, but it is very complex and messy and it might be best to just manually type in the port number.

But if I were you, I'd find out what program is using your port 80 so you know to not start it without starting apache server first. :-)

You can find what program is using your Port 80 on your computer by reading this tutorial: www.tonerdesign.biz/web-design/46-learning-about-netstat.html

I have followed the tutorial and it works great. :-)
Warm Regards,

Tessa Mero



Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47811

  • lvaks
  • lvaks's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 30
Alright T,

I'll read it tonight.

Thank you,
Leon
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

During the installation of WAMP - getting the following error MSVCR100.dll was not found. 1 year 10 months ago #47812

  • tessa
  • tessa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4073
  • Thank you received: 144
You are very welcome Leon. :-)
Warm Regards,

Tessa Mero



Follow us on Twitter - twitter.com/OSTraining
Like us on Facebook - facebook.com/ostraining
Please become a member of OSTraining to reply to this post.

 

Start a FREE 7 day trial! Get training videos and books, plus expert support: